Vi har vårt livs äventyr framför oss i form av vårt friår. Eller så kan man se det att vi lever vårt livs äventyr här och nu. Vet inte om du håller med mig, men jag vill ändå tro att vi alltid är på väg. Inte så att jag är rastlös och rotlös, men jag vägrar att beteckna mig som färdig. Jag har sagt att om jag ska ha nån gravsten, (tveksamt om det blir så),så vill jag att det ska stå på den: "Nu är hon färdig!"

Att se livet som en resa tycker jag är en fin tanke. På alla hjärtans dag fick jag en present av min man Uffe, som passar in i mina tankar. Jag skulle vilja dela med mig lite av den till dig. Det är en bok som heter: "Pilgrimens sju nyckelord", skriven av Hans-Erik Lindström. Dessa nyckelord är följande:

Frihet

Enkelhet

Tystnad

Bekymmerslöshet

Långsamhet

Andlighet

Delande

Visst är det vackra ord? Begynnelsebokstäverna bildar ordet "FETBLAD". Kärleksört är en sådan växt. Den växer på torr mark och är mycket tålig. Författaren kallar den en symbol för pilgrimsrörelsen.

Jag bär verkligen på en längtan efter att de här orden skulle bli mer verkliga i mitt liv. Vi lever i en oerhörd snurr med högt tempo och hög volym på alla röster som vill tala om för oss hur vi bör leva och vara. Tänk att få bryta med mycket av detta! Jag vill på riktigt att det ska bli verklighet. 

Oavsett om vi kommer till Afrika under vårt friår eller ej, så ska jag i vilket fall som helst deltaga i en riktig pilsgrimsvandring. Men framför allt önskar jag att livet mycket mer ska gå i pilgrimens nyckelords spår. Vill du hänga med?