Vi har för vana att på söndagar besöka någon gudstjänst. Hemma i Sverige och Borås är vår egen församling Pingstkyrkan, det absolut primära alternativet. Efter elva veckor borta från vår egen kära församling så är saknaden stor! 

Vi har också här i Benin tagit fasta på vår vana. Det har blivit lite olika sorters gudstjänster. Idag klädde vi upp så här fint och poserade med några vänner vid det vackra skeppet Africa Mercy. Hon är utan jämförelse den absolut vackraste skutan i Cotonous hamn. 

Vi styrde jeepen mot en kyrka som Comfort, en av Elisabeths daycrews brukar gå till. Den är ansluten till "The redeemed Christian church of God", en världsvid del av pingströrelsen. Här ser ni jeepen med enbart svenskar i framsätet! Det är Anneli som kör, före detta Sverige chef för Mercyships, som nu är här till slutet av maj med ansvar för ögonoperationerna. 

Som sagt så har gudstjänsterna varierat en del under vår vistelse här. Ibland har vi gottat oss och lyssnat på något svenskt. En gång åkte vi till Hope center som vi skrivit om här på bloggen. Två andra lokala kyrkor har vi besökt. Dessutom har vi varit två gånger på gudstjänsten som hålls varje söndag nere på vårdavdelningen på skeppet. 

Idag förstod vi inte allt, trots att predikan var på engelska, och vi höll inte med om allt som vi förstod heller... Men det gör ingenting. Så kan det ju vara hemma också. Hela kulturen skiljer sig. Det som ändå är så vackert är att vi hör ihop. Här ser ni en del av gänget som firade gudstjänst tillsammans, med pastorn till vänster om Ulf. 

Vi kan komma från olika länder och tillhörigheter som skiljer oss åt. Vi kanske inte förstår varandra och heller inte håller med varandra om allt. Men jag tror att vi har något vackert att lära av alla människor. Jag tror även att vi alla har något vackert att bidra med. Detta är något av det finaste med det här äventyret på Mercy ships, mångfaldens skönhet. Vi vill så gärna bära med oss detta hem. Som Ingemar Olsson skrev en gång: "Det finns så många sköna människor..." Du är en av dem!

3 kommentarer

Anonym

16 Jan 2017 20:36

Ser fram emot att få träffa er och lyssna till er!
Vi står på språng för att fånga er och engagera er i
olika samlingar när ni landat!!! Men vi ska inte "oroa" er
nu utan ta vara på de dagar som är kvar!
Kram! Gurran

Svar: Haha! Du är la för go Gurran! Vi kommer gärna på en allträff!!! 😊 Kram
uffeochbettan.blogg.se

Anonym

17 Jan 2017 10:24

Så härligt att höra om hur ni har det och allt ni får uppleva och betyda för andra! Nu längtar vi efter er också! Kram, Cecilia L

Svar: Ja nu räknar vi ner. Ska bli skönt att komma hem. Kram kram
uffeochbettan.blogg.se

Anonym

17 Jan 2017 19:29

Underbart att få höra om de många goa möten med människor ni får. Vi längtar efter att få hem er/ Eiderings

Svar: Ja vi har verkligen mött många goingar! Men borta bra hemma bäst. De goaste människorna är utan tvekan hemma. Längtar efter att få krama er! ❤️
uffeochbettan.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej