Jag slutar inte fascineras av alla fantastiska operationer som utförs här på skeppet, trots att det gått mer än 11 veckor sedan vi gick upp för landgången första gången. Idag opererade vi bort en tumör i underkäken på en kvinna på 24 år. Hon såg helt vanställd ut före operationen, mycket bättre efteråt, även om hon inte kan tugga så bra... I operationssalen brevid tog vi bort en jättetumör på ett barn som bara var 1,5 år gammal. Tumören vägde 2,3 kg! Barnet vägde 9,5 kg. Tumören satt vid ryggslutet. 

Och i en ytterligare operationssal opererade vi bort en 13 kg!!! tung tumörpå  en kvinna, liknande den på bilden nedan, även om dagens tumör var ännu större.

Och på den 4;e op salen fick ca 15 blinda personer sin syn tillbaka. Detta hände idag, det blir en liknande dag imorgon och nästa dag. Så här håller det på ända till den 19 Maj. Människor får sina liv förvandlade med hjälp av Mercyships fina arbete. 

Denna kille opererades på Madagaskar i våras, han var nära döden före op och under operationen. Men kunde räddas på skeppet bl.a. genom att ca 13 pers gav av sitt blod till denna man. Bilden återger vilken nivå det kan vara på de olika tumörerna. Det krävs kirurger i världsklass för att klara dessa operationer. Det har vi på Mercyships! 

Var med och kämpa för att sprida ljus och kärlek under 2017! Små beslut i våra liv kan förbättra livet för många andra. 

Var välsignad 

1 kommentarer

Anonym

20 Jan 2017 07:33

Vilket jobb ni gjort tillsammans med alla på båten. Men nu vill jag att ni kommer hem. Kram Anki

Svar: Ja nu kommer vi! Längtar nu... kraaaam
uffeochbettan.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej